No show beleid – Huisartsenpraktijk Dieleman Hoenderloo – Hoenderloo

Welkom bij Huisartsenpraktijk Dieleman Hoenderloo

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Dieleman te Hoenderloo. Via deze website willen wij u zoveel mogelijk informatie geven over de praktijk. Wij hopen dat we u hiermee van dienst kunnen zijn.

Vanwege de ligging van Hoenderloo proberen wij zoveel mogelijk andere aanbieders van eerstelijns zorg een plaats te geven in ons pand, om zo de zorg in Hoenderloo zo beschikbaar mogelijk te maken. Kijk hiervoor onder Overige zorgverleners op de site.

 

Huisartsenpraktijk Dieleman Hoenderloo
Heldringsweg 1 7351 BE Hoenderloo

No show beleid

Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken verschijnen of veel te laat afbellen. Dit lijkt een landelijke trend te zijn die helaas Hoenderloo niet overslaat. Dit is erg zonde, aangezien andere mensen die wachten op zorg daar geholpen hadden kunnen worden. Uiteindelijk lopen zo wachttijden onnodig op.

Ik voel mij dan ook genoodzaakt om een no show tarief in te voeren. Dit is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt als een patiënt niet op zijn/haar afspraak verschijnt.

Patiënten die een afspraak vergeten of niet tijdig hebben afgezegd kunnen hiervoor een factuur ontvangen. Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt een no-show factuur niet!

No show tarieven

De tarieven voor een no show zijn gebaseerd op de passantentarieven:

Enkel consult: € 35,91

Dubbel consult: € 71,83

Hoe voorkomt u een no show factuur

Kunt u niet op uw afspraak komen? Meld dit uiterlijk de werkdag van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente op nummer 055 – 378 1280. De afspraak wordt dan uit de agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show tarief berekend.